mm

Je to tady, můj první letošní závod. Již 77. ročník legendární silničního běhu na 25km kolem Hluboké, který je zároveň krajským přeborem v silničním běhu. Na startu se sešli samý ošlehaní borci, RESOLUTION TEAM jsem zastupoval já (Ondra Paulát), Slávek Rýšlavý a Jirka Karvánek.

Třepu se zimou na startu, nakonec ještě narychlo oblékám dlouhé kalhoty. Studený vítr, teplota okolo 6°C. Přemýšlím, jestli byla zimní příprava dostatečná. Poslední vtípek, chvilka napětí před startem a je to tu. Start!

Běží se dobře, kontroluju tempo a v duchu si říkám, že tohle nemůžu 25km vydržet. Závodní adrenalin ale nedovolí zvolnit. Startovní pole se postupně roztahuje a my běžíme stále v tempu okolo 4:30/km. Slávek mi dýchá na záda a nenechá mě vydechnout ani vteřinu. Na 10km se objevuje dobrosrdečný cyklista, dělí se s námi o svoji vodu a plni sil stoupáme do obce Zahájí. Tam nás čeká zahřátí teplým čajem v poklusu na jediné občerstvovací stanici. Když se na 20 km objeví sněžení a mě přepadávají chmury, objeví se fandící RESOLUTION TEAM (Jan Bílek, Petr Houska, Petr Chochole a Petr Mrskoš). Plni elánu vlítneme do poslední třetiny závodu. Jako vlčák se zakousnu do spoluběžce a doběhnu do cíle s časem 1:57:38.

V cíli velká euforie, splnění svého limitu. Slávek chvilku za mnou 1:59:00, Jirka s časem 2:35:50. Celkově závod velmi pěkný, děkuji všem za organizaci.

Kompletní výsledky zde.