Do roka a do dne
(CZECHMAN – 1,9km plavání + 90km kolo + 21,1km běh)

Tak po roce se vracím na místo činu. Loni přesně v den mých 50. narozenin jsem absolvoval svůj první triatlon. Vracím se na toto pro mě krásné a nostalgické místo. Letos se na první červnový termín sešly dva prestižní závody a to jak v Linci tak Czechman.

Do zahraničního Lince vyrazili ti mladší a úspěšnější v čele s Přecedou, Bulískem, Steinem, Doktorem, Ondrou, společně jim přizvukoval Pavel Lácha. Servis dělal zraněný Radek Lácha. No a my starší a pomalejší – , Chochy, Jiřík, Slávek, Jakub, Klárka a servisman Aleš jsme vyrazili do Lázní Bohdaneč. Přizvukoval nám náš kamarád Radek Kokoř. Klárka je účastník dámské štafety s Míšou a Lenkou.

V pátek nás Pardubický kraj uvítal celý uslzený. Pršelo a místy byly lehké záplavy. Po ubytování jsme vyrazili do místní restaurace načerpat síly a počkat na zbytek týmu. Už jsem toho viděl a konzumoval hodně, ale aby na jídelním lístku nabízeli hovězí veverku, to jsem ještě nezažil. Jiný kraj, jiný mrav….. Mělo jít asi o vývar a byla z toho veverka….

Dorazil zbytek týmu, posilněni vyrážíme na registraci a startovní sety. Vše se daří podle plánu, procházíme cíl, zázemí, koukáme po stáncích a vše kvitujeme jako dokonalé. Když vidím ty závodníky, tak mě optimismus pomalu opouští, ale dáme to.

Ráno se probouzíme do sluníčka. Po snídani připravujeme vše potřebné, nakládáme do aut a popojíždíme do blízkého závodního areálu na místo činu. Dáváme věci do depa a prožíváme poslední, tu nejhorší hodinu do startu. Je nekonečná a slunce připaluje a připaluje.

IMG-20180603-WA0039Po rozpravě se začínáme pomalu soukat do neoprénů a jdeme se rozplavat. Ven z vody a zase čekáme, nekonečných 10minut v gumě na pekelném slunci. KONEČNĚ, klakson a start. S Jiříkem stojíme uctivě na chvostu a necháváme ty aktivisty odplavat a v klidu se za nimi pouštíme na svoji cestu. Voda čistá, plavání krásné bez větších komplikací. Stejně jako vloni, zase mě po levé ruce zlobí jeden plavec, který mě při prsovém stylu pořád nohama obtěžuje. Už mi to nedá, tak ho levačkou důrazněji napomenu a je klid. Najednou před námi poslední bojka a vylézám z vody. Jiřík se akorát převléká. Oddychnu si, neboť oba jsme při plavání rádi, když jsme na suchu.

IMG-20180603-WA0043Začíná kolo, nevím proč, ale celou cestu fouká téměř proti nám. Tak musíme ukázat, co je v nás. Povedlo se nám to všem bez technických potíží, jen Radek Kokoř hned na začátku po 5km dělá gumu. Daří se mi proti loňsku předjíždět závodníky, tak mám z toho dobrý pocit. Při vjezdu do druhého kola míjím servismana Aleše a děvčata ze štafety, mocně nás povzbuzují. Utíká to nějak rychle, pomalu se blíží depo a u občerstvovací stanice potkávám už na běhu Slávka a Chochyho. Kolo končí, hurá do depa a čeká mě to nejhorší – běh.

IMG-20180603-WA0050Obouvám boty a děj se vůle….. Na prvním kilometru potkávám Kubu, výraz ztrápený a asi končí – astmatický záchvat. No to to pěkně začíná si říkám. Občerstvím a šourám se, nechce se to vůbec rozběhnout. Pro mě to horko taky není dobré. Na 3.km už proti mně dusá Jiřík a už mě začíná udivovat, že prý to vzdá. Tak si říkám, že ten než něco vzdá, tak musí lézt po čtyřech a nesmí tam být žádní fanoušci. Opak je pravdou, běží jak srna. Při průběhu prvním kolem na mě Aleš křičí co chci, tam mu říkám: „vem mě domů“. Ale je to můj oblíbený závod, tak trpím dál. Na 14.km se ozývají ve stehnech křeče, ale hlava velí, přeci to nevzdáš. Dokud tělo bude poslouchat, jede se dál, hlavně nedopadnout jako Kuba. Už mě i Jiřík předbíhá a ve své kategorii si možná běží pro umístění na bedně. Jsem apatický, nechci to vzdát, sbírám poslední síly a rvu se do posledního zkráceného třetího kola. Začíná mě pronásledovat a dotahovat Radek Kokoř. Cíl je skoro na dohled a Radek taky. Najednou vidím ten modrý koberec a cílovou bránu. Vidím ten výsledkový display a můj sen se splnil. Dokázal jsem porazit 7h hranici. 6:57:45, proti loňsku zlepšení o 25minut, jsem spokojen a šťastný. Všichni jsme v cíli a v tom horkém odpoledni si můžeme jen gratulovat, že nedošlo k žádným větším komplikacím a zdárně jsme dosáhli cíle.IMG-20180603-WA0053

Rád bych tímto poděkoval celému týmu za cenné rady a předané zkušenosti, které mi pomohly k této další metě. Je to další posun, který bych bez těchto skvělých lidí nedokázal. Je to obrovská podpora a motivace.IMG-20180603-WA0054

Díky Vám. Petr

Celkové výsledky zde.