Koncem září se náš vynikající triatlonista Petr Řehoušek, který bojuje a hájí barvy RESOLUTION TEAMu na anglických ostrovech, postavil na start jednoho z místních náročných maratonů! Gratulujeme k výkonu!! Zde je jeho osobní reportáž ze závodu..

Robin Hood Maraton je tady, povel ke startu 29.09.2013 v 9.30 hod., připraveno 6 tisíc půlmaratónců a necelá tisícovka maratónců. Mezi těmi pravděpodobně jen jeden Čech, a to já. Přípravy na tuto událost jsem trochu nesprávně načasoval, neboť pracovní záležitosti nedovolily patřičný trénink. Spíše spoléhám na zkušenosti z předchozích Ironmanských distancí, toto je vlastně můj první maraton solo.

Počasí ideální, kolem 20 st., slunečno, trochu větrno. Start, vybíháme, trať je do poloviny společná s půlmaratonci, takže pořádně nevím koho se držet, abych nepřepálil začátek. Pro nás je to jedno velké kolo, 42.195km, 26.395 mil. Držím se staršího výtáhlýho atleta s nápisem Maraton Club odkudsi, v domnění, že asi poběží maraton, jenže ten mi utekl, tak si vybírám v davu koho se držet. Další záchytný bod je č. 9. Na půlce se cítím stále dobře, běžím na 3.20-3.30, což by mě potěšilo. A pak to začíná…předbíhají mě atleti a já se nemůžu nikoho udržet, zpomaluji. Pak taková starší dáma se kolem mě prohnala, nohy těžknou, na 18 míli čas ještě na 3.30, chvíli se mnou běží i moje dcerky, trochu maj ze mě legraci a snad i chvíli jdou, zatímco já stále jakoby běžím, no pak už jen zpomaluji, na 22 míli čas 3.17, u toho nápis “ Fantastic Gym“ , no v tu chvíli mi to fantastické nepřipadá. Mám problém od pasu dolů, nohy jak olovo, už je nemá co zvedat.  No to už nedám a bojím se o hranici 4 hod., pak už posledních 5 km bojuji s myšlenkou zda na chvíli nezastavit. Ale nakonec se nějak do cíle dobelhám. Čas 4.02.20 je v tu chvíli hranice mých možností. Medajle na krku, leh do trávy, pak sedáme na kola jedeme domů.

Na kole se mi jede v pohodě. Analyzuji a myslím, že vytrvalost by byla, vyčerpaný nejsem, jenom nohy je třeba příště trochu připravit. Věřím, že příští rok mi pracovní situace umožní se více připravit a podám ještě lepší výkon.“

Kompletní výsledky naleznete přímo zde, nebo v sekci „výsledky“.